Sunday, March 4, 2012

....bloop, bloop, bloop.....

bbbblloopppp3

Assalamualaikum semua, kali ni dive kat tampi2 semporna(low budjet dive hehe)....x mahal pon rm25 je (tank x 2 = rm20 + enterance fee = rm5)...ni first time dive kat cni, air dia x clear sangat mcm kat mabul or sipadan tapi bleh la 3 from 5 stars kita bagi hehehe...kitorg 4 org je dive kali ni Sapik, Aku, Bad n Wan..tank ada 8 so 2x dive....first dive ktorg sinked max 27 meter...rupanya kat bawah sana mcm padang bola rata je...n jumpa bnyak plastik smpah (pssst pampers pompuan pun ade haha)...ni la mentaliti nk kena ubah ni buang smpah merate2. Dlm 8 mnit kitorg kat bawah sana kna mula ascend dah(rule of dive)...smpai kat area 17m ke 15m kmi nmpk Hawksbill turtle, nody branch n sekor belut tu ape nama ntah...menarik gak la dive kali ni, total time kitorg dive 42 minit...second dive turun area 17 je n tgk gua ikan...ada clown fish n beberapa species yg xtau nama apa...pastu mula ascend n packup all the stuff balik tido....pnat bai! tapi siokkkk...ok next time story lg salammm

1 comment:

PutRy CiNta said...

nak ikot p diving jgk bley?? ;p