Thursday, September 11, 2008

......Ceritera Senior VS Junior.......

Ni la dorm aku time form 5 dulu

ya benar mmg tajuk yg mnrik kan....hoho kali ni aku nk story kat korg ttg pngalaman aku tgal kat hostel selama 5 thn d skolah..kpda yg sblum ni x pnh tgl d hostel ha bleh la dgr sket kisah benar ni, kisah kali ni adalah kisah ttg senior n junior d hostel skolah aku dulu..hoho ngeri jgk aku nak cita ni..ok cmni, teng3(bikin suspen)..time aku form 1 alangkah baiknya aku n kwn2 len(pijak semut pun mati)..nak tau napa??hoho takut gila tgk senior kami bsr bdn siap bejambang lg mcm bapak budak..pas2 plak x pndai snyum..mcm naga daa, peraturannya kalo jmpa senior msti hormat berabis, ada 1 kali 2 aku bg salam.."semekom bang.." korg nak tau apa dia jwb?...dia jwb cmni.."apa?!! kau pggil aku kumbang??mlm ni dtg blik aku lpas prep"..adoi sungguh baik senior aku 2 kan..jd mlm 2 aku pun p la blik dia ni dgn muka pnuh innocent n mengucap pnjg dlm ati...apa la dia nak buat ni, mati la aku kna hentak kpla..skali aku msuk blik dia trus dia tnya apa slh aku..aku pun ckp la psl td 2..dia hukum aku kontrak basuh bju dia selama 5 bulan, ambil air d dwan makan untuk dia stiap mlm, n urut blakang dia setiap mlm...wargghhhh mau ja aku sekeh kpla dia ni(dlm ati ja la haha)..mmg seksa la jd junior time form 1, kalo korg nk tau bnyak bdk form 1 x thn mntak kluar hostel..kira aku n beberapa org member len ni survive la hoho bangga eh..time aku form 3 plak lg sempoi crta dia...haha..time ni dah bsr sket(pndai lompat pgr da)..ada skali 2 aku p mandi kat blik mandi..skali bau busuk taik yg amat..x thn aku..mnusia ke apa ni berak bau mcm mau bunuh org...aku rsakan ni msti member aku tgh berak ni..hoho ni la msnya aku nak sakat dia..mula2 aku p off lmpu tandas, then aku siram air dr atas, last skali aku tendang pntu tndas n lari smbil ktawa besar..haha puas ati aku..skali rpnya kegembiraan aku itu adalah hnya untk seketika ja..ada sorg senior plng garang msuk blik aku..dia ckp "sapa yg kuang hajar td 2 d tndas time aku berak???cpat ngaku kalo x 1 blik ni aku tumbuk.." rpnya dia yg berak tadi 2, pttla diam ja xda respon haha...trus aku ngaku..dia ajak p blik dia..korg tau dia buat apa??...hmm ajak sparing la apa lg..dia kluar taekwando dia..aku kluar koboi aku...hbis lbam2 1 smggu bdn aku..warghhh kna lg..2 la jwpnnya kalo nakal kat hostel..berani buat, berani tanggung la jwbnya cek oi..tp yg bgusnya time kmi jd junior dulu, wlupun kna trajang hari2 kan x pnah pun kmi repot waden @ parents..kira mcm lasak la..sbb kmi tau yg kmi pun akn jd senior jgk 1 har nnt...heheh pay back time 2..sbb 2 la korg slalu dgr psl buli d hostel kan, bnda ni mmg lumrah hidup d hostel n diwarisi dr tahun ke tahun...nnt aku crta plak kat korg cmna pngalaman aku time jd senior d hostel dulu...wahahahah...haciuuu!!(ketawa smpai bersin hehe)..ok keep reading n comment apa yg patut...wacha!!!

1 comment:

Juensen Liu said...

Hmm...very interesting punya cerita. Pasal junior - senior ni...tapi, sa tak sempat rasa tu semua..tapi kalo benar2 ada, tidak mungkin sa jadi macam Makio..kemungkinan besar masuk lokap. Kalo saya seorg lelakila..tp kalo popuan, keja menangis jak..tak behenti..boleh save air 'tuk satu bulan..heheh...memang adventure lah tu...